Resveratrol PLUS
Resveratrol PLUS Calivita
Resweratrol na serce, koenzym Q10
60 kapsułek - masa netto: 36,3 g
1 kapsułka dziennie po posiłku.
Kupuj bez 33% marży ...więcej
CENA DETALICZNA 192.00 zł
CENA KLUBOWA 144.00 zł
Ilość w magazynie: 137
Resveratrol Plus
Resweratrol na serce, koenzym Q10
Sprawdź promocje na produkt Resveratrol Plus
Unikalny zestaw składników najwyższej jakości – źródło skoncentrowanej siły polifenoli–resweratrolu pochodzącego z czerwonych winogron, wzmocnionych ekstraktem z nasion winogron oraz koenzymem Q10. Czy wiesz czym jest „paradoks francuski”. Francuzi mimo diety bogatej w tłuszcze nasycone znacznie rzadziej zapadają na choroby sercowe. To efekt regularnej konsumpcji wysokiej jakości czerwonego wina, bogatego w polifenole. Najbardziej charakterystycznym polifenolem czerwonego wina jest resweratrol, który jest znany ze swojego korzystnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy i znajdziesz go właśnie w Resveratrol PLUS.
Komu szczególnie polecamy?
- Osobom chcącym wspomóc funkcjonowanie układu krążenia.
- Osobom podejmującym intensywny wysiłek fizyczny i umysłowy.
- Osobom prowadzącym stresujący tryb życia.
- Osobom, którzy chcieliby skorzystać z dobroczynnych właściwości resweratrolu bez konieczności nadmiernej konsumpcji alkoholu.
- Wszystkim, którzy pragną cieszyć się długim i zdrowym życiem.
- Palaczom tytoniu.
co zawiera wyciąg z czerwonego wina
Zapewne słyszałeś o zdrowotnych właściwościach czerwonego wina. Resveratrol PLUS to unikalny zestaw antyoksydantów najwyższej jakości – źródło skoncentrowanej siły polifenoli – resweratrolu pochodzącego z czerwonych winogron, wzmocnionych ekstraktem z nasion winogron oraz koenzymem Q10.
Zgodnie ze starą, znaną prawdą, kieliszek dobrego, czerwonego wina ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie.
We wczesnych latach dziewięćdziesiątych mądrość ta znalazła potwierdzenie w licznych badaniach naukowych, dotyczących zjawiska „paradoksu francuskiego”. Okazuje się, że pomimo diety bogatej w tłuszcze nasycone, w społeczeństwie francuskim występuje znacznie mniej przypadków chorób sercowo-naczyniowych, niż w innych obserwowanych krajach. Wyjaśnienie tego fenomenu nie leży głównie w predyspozycjach genetycznych Francuzów, lecz w regularnej konsumpcji wysokiej jakości czerwonego wina, bogatego w polifenole. Pod nazwą tą kryje się złożona rodzina związków chemicznych o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Ich zadaniem jest ochrona komórek i systemu obronnego organizmu przed wolnymi rodnikami, wytwarzanymi podczas procesów fizjologicznych, jak również w wyniku ekspozycji na liczne czynniki środowiskowe.
Zgodnie ze starą, znaną prawdą, kieliszek dobrego, czerwonego wina ma bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie.
We wczesnych latach dziewięćdziesiątych mądrość ta znalazła potwierdzenie w licznych badaniach naukowych, dotyczących zjawiska „paradoksu francuskiego”. Okazuje się, że pomimo diety bogatej w tłuszcze nasycone, w społeczeństwie francuskim występuje znacznie mniej przypadków chorób sercowo-naczyniowych, niż w innych obserwowanych krajach. Wyjaśnienie tego fenomenu nie leży głównie w predyspozycjach genetycznych Francuzów, lecz w regularnej konsumpcji wysokiej jakości czerwonego wina, bogatego w polifenole. Pod nazwą tą kryje się złożona rodzina związków chemicznych o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Ich zadaniem jest ochrona komórek i systemu obronnego organizmu przed wolnymi rodnikami, wytwarzanymi podczas procesów fizjologicznych, jak również w wyniku ekspozycji na liczne czynniki środowiskowe.
właściwości lecznicze resweratrolu
Najbardziej charakterystycznym polifenolem czerwonego wina jest resweratrol, który jest obecnie uważany za jeden z najbardziej obiecujących antyutleniaczy naturalnego pochodzenia. W przyrodzie związek ten występuje w 4 chemicznych formach, spośród których najbardziej aktywny biologicznie jest trans-resweratrol. Najwięcej tej substancji znajduje się w skórce i nasionach winogron, co wyjaśnia również jego obecność w czerwonym winie (średnio 2-3 mg/l czerwonego wina). Resweratrol wykazuje również korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy poprzez wspomaganie właściwego ukrwienia naczyń krwionośnych, hamowanie utleniania lipidów, frakcji lipoprotein o niskiej gęstości (LDL).Preparat Resveratrol PLUS, jak sama nazwa wskazuje, został dodatkowo wzbogacony ekstraktem z nasion winogron oraz koenzymem Q10. Ekstrakt z nasion winogron to źródło oligomerycznych proantocyjanidyn (OPC), najbardziej cenionych ze względu na korzystny wpływ na układ krążenia.
Z kolei koenzym Q10, poza właściwościami antyoksydacyjnymi, wspomagającymi funkcjonowanie układu krążenia jest odpowiedzialny za dostarczanie komórce niezbędnych ilości energii. Taki dobór składników dodaje organizmowi witalności, spowalnia procesy starzenia i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. A zatem, Resveratrol PLUS to idealne rozwiązanie dla potrzeb współczesnego człowieka.
UWAGA!
Jeśli regularnie zażywasz leki, przed zastosowaniem produktu skonsultuj się z lekarzem.
Resveratrol Plus
60 kapsułek - masa netto: 36,3 g
Dawkowanie i sposób użycia:
1 kapsułka dziennie po posiłku.
Skład:
Resweratrol (std. 50% trans-resweratrolu)
100 mg
Ekstrakt z nasion winogron 50 mg
Koenzym Q10 20 mg
Ekstrakt z nasion winogron 50 mg
Koenzym Q10 20 mg
Producent: Calivita®, 83 White Oak Drive, Berlin, Connecticut 06037, USA.
Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.